Waarom voor jou?
Er kunnen verschillende redenen zijn om een mindfulness training te doen.

Beter omgaan met stress

Velen van ons worstelen met stress. Studie en werkdruk, maar ook ziekte, pijn, verdriet en andere levensomstandigheden kunnen voor stress zorgen. Als je eenmaal in de stress-modus zit, is het vaak moeilijk om daar weer uit te komen. Vaak hebben we niet eens door dat we gestresst zijn, totdat we er echt last van krijgen.
Ook jij kan leren effectief om te gaan met stress. Mindfulness training leert je om bewust te worden van de patronen van denken en doen die stress veroorzaken, en geeft je de mogelijkheid om daar anders mee om te gaan.

Op zoek naar meer rust en balans in je leven

Soms kan je het gevoel hebben dat je vooral aan het rennen bent, en dat je niet toekomt aan rust, ontspanning of wat eigenlijk belangrijk voor je is. Mindfulness kan inzicht geven in je eigen handelen en in hoe je omgaat met jezelf en je grenzen. Je komt weer in contact met je behoeftes, en kan meer rust en ruimte vinden om beslissingen te maken die echt bij je passen.

Omgaan met alles wat je tegenkomt

In je leven komt er van alles op je pad, leuke dingen, en moeilijke dingen. Van leuke dingen willen we graag meer, die willen we vasthouden, terwijl we moeilijke dingen juist proberen te vermijden, of weg willen hebben. Dit kan zorgen voor onrust en piekeren. Sommige dingen kan je niet kiezen – die zijn er, of je wil of niet. Mindfulness helpt je om te gaan met alles wat er op je pad komt.

Leven met aandacht voor het hier en nu, genieten van het moment

Vaak zijn we overal, behalve daar waar we echt zijn. Gedachten over iets anders, het verleden of de toekomst kunnen ons erg in beslag nemen. Daardoor missen we vaak het moment, het NU, en dat is jammer. Mindfulness gaat over opmerkzaam zijn, en met je volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn. Mindfulness kan daardoor meer en intenser genieten brengen. Je leeft bewuster. Het leven voelt rijker aan.

Op zoek naar balans tussen ‘body en mind’

Je lichaam kan je veel vertellen. Maar vaak zijn we niet meer gewend om daar naar te luisteren. Mindfulness helpt je om (weer) contact te maken met je lichaam, kan helpen om om te gaan met ziekte, fysieke pijn en ongemak, en maakt je ontvankelijker voor prettige ervaringen in het hier en nu.